Açıklama
Bitki | Uygulama Dönemi | Yapraktan(gr/100 lt Su) | Damlama Sulama Kg/1000 m2 |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, kabak) | Fide dikimi-çiçeklenme arası dönemde ve çiçekler açtıktan sonra meyve tutumuna kadarki dönemde | 100 litre suya 250-400 g | 3-4 kg/da |
Çilek | Fide dikiminden itibaren | 100 litre suya 200-250 g | 1-3 kg/da |
Kesme Çiçekçilikte | Erken gelişme döneminde | 100 litre suya 200-250 g | 1-3 kg/da |
Yumuşak ve Sert Çekirdekli Meyveler | Pembe tomurcuk döneminden itibaren | 100 litre suya 200-250 g | 2-4 kg/da |
Narenciye | Pembe tomurcuk döneminden itibaren | 100 litre suya 100-150 g | 2-4 kg/da |
Bağ, kivi | Sürgün faaliyetinden itibaren | 100 litre suya 300-400 g | 1-4 kg/da |
Zeytin bağ,kivi,fındık,ceviz antep fıstığı | Çiçeklenme öncesinde | 100 litre suya 150-250 g | 2-4 kg/da |
Yaprağı yenen sebzeler(marul, lahana v.b) | Bitkilerin 3-4 yapraklı olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 150-200 g | 1-2 kg/da |
Mısır,ayçiçeği | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 150-200 g | 3-5 kg/da |
Pamuk, patates, şekerpancarı, havuç | Çapadan sonra | 100 litre suya 200-250 g | 3-5 kg/da |
Soğan, sarımsak | Bitki boyunun 10-15 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 200-250 g | 1-3 kg/da |
Fasulye, nohut, mercimek | Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ve çiçeklenme sonrası bakla tutumuna kadar olan dönemde | 100 litre suya 200-250 g | 2-4 kg/da |