Açıklama
Bitki | Uygulama Dönemi | Yapraktan Uygulama |
Damlama Sulama Kg/1000 m2 |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, kabak) | Meyveler ceziz iriliğini aldığı dönemden, hasata 15-20 gün kalıncaya kadar | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Yumuşak ve sert çekirdekli meyveler,zeytin | Meyvelerin fındık iriliği aldığı dönemden, hasata 15-20 gün kalıncaya kadar olan dönemde | 100 litre suya 300-500 g | 5-6 kg/da |
Muz, Çilek, Bağ, Kivi, Narenciye | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 300-500 g | 5-6 kg/da |
Fındık,ceviz antep fıstığı | İç doldurma döneminde | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Mısır, Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Patates, şekerpancarı, havuç | Yumruların şişmeye başlamasından hadata kadar | 100 litre suya 300-500 g | 5-6 kg/da |
Buğday, arpa, çeltik | Sapa kalma döneminden süt olum dönemine kadar | 100 litre suya 300-500 g | – |
Pamuk | Tarak oluşumundan hasata kadat | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Soğan, Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 100 litre suya 300-400 g | 4-5 kg/da |
Fasulye, Nohut, Mercimek | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 300-400 g | 4-5 kg/da |
Yaprağı yenen sebzeler, Kesme Çiçekçilik | Gelişme dönemi boyunca | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg/da |