Açıklama
Kullanım Yeri, Zamanı ve Dozu
Bitki Adı |
Uygulama Dönemi |
TOPRAKTAN UYGULAMA Damla Sulama ile L/da |
Yapraktan Uygulama (100 Litre Suya) |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb) | Dikimden 15 gün sonra ilk uygulama. Gelişim boyunca 2-3 uygulama | 2-3 | 100 Litre Suya 250-300 g |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) | Dikimden sonra damlamadan ilk uygulama 15 gün ara ile 1-2 uygulama | 1-2 | 100 Litre Suya 250-300 g |
YUMRULU BİTKİLER (Patates, Soğan v.b) Kavun, Karpuz, Kabak | Tarla hazırlığında dikim öncesi ve dikim sonrası 20 gün ara ile 2-3 uygulama | 2-3 | 100 Litre Suya 250-300 g |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, Antep Fıstığı vb) | İlk baharda başlayarak dönem boyunca 15 gün ara ile 3-4 uygulama | 2-3 | 100 Litre Suya 250-300 g |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb) | Dikimden önce tarla hazırlığında ve sonrasında 15 gün ara ile 2 kez | 1-2 | 100 Litre Suya 250-300 g |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya Ayçiçeği vb) | Dikimden önce tarla hazırlığında ve 15 gün ara ile 2 uygulama | 1-2 | 100 Litre Suya 250-300 g |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb) | Dikimden önce tarla hazırlığında ve 20 gün sonra ikinci uygulama | 1-2 | 100 Litre Suya 250-300 g |
Yeşil Alanlar | Sulama sistemi ile beraber ayda 20 gün ara ile 2-3 tekrar | 1-2 | 100 Litre Suya 250-300 g |